B9, B6, K, E i C w słubickiej bibliotece
Środa 15 stycznia 2020 brak komentarzy
Czwartkowe spotkania Kulinarne w słubickiej bibliotece w oddziale dla dorosłych to wyjątkowa okazja do spróbowania wybitnych potraw oraz poszerzenia wiedzy kulinarnej. Podczas pierwszego w tym roku spotkania Kulinarnych Czwartków, które odbyło się 9 stycznia królowały pasty, które są idealnym zamiennikiem serów i wędlin.
Nasze Panie przygotowały m.in. przepyszną pastę z makreli i jajka oraz pastę z awokado. Dania zawierające awokado powinniśmy jeść jak najczęściej, gdyż zawiera ono dużo witaminy B9, B6, K, E i C, dużo białka oraz sporo potasu. Pasta z awokado to najprostsza do przygotowania pasta. Wystarczy obrać, usunąć pestkę, rozgnieść widelcem, dodać sól, czosnek i jest gotowa!
Deszczowa i pochmurna pogodna nie zniechęciła naszych klubowiczek do stworzenia, jak zwykle niezwykłej i ciepłej atmosfery spotkania.
Zespół BPMiG w Słubicach
A co Ty o tym myślisz?